• welkam
  • eseridoodle
  • Slide2
  • Slide1
  • lawatan tapak projek impak
  • ecopark
  • tanjung piai
  • 4X8 KEM SAINTIS MUDA KISMIS TERKINI kecil
  • Banner2
  • 4X12 STEM edited
  • 3X10 BANNER EKSPEDISI JABI 2018 SIRI 3 DESIGN 3

Bengkel Penulisan Jurnal ESERI Siri 1

12-­15 DIS 2013 - BENGKEL PENULISAN JURNAL ESERI SIRI 1

Bengkel Penulisan Jurnal ESERI Siri 1 merupakan anjuran Institut Penyelidikan Alam Sekitar (ESERI) dibawah sokongan Pusat Pengurusan Penyelidikan & Inovasi (CRIM) dan Timbalan Naib Canselor Penyelidikan & Inovasi (TNCPI). Bengkel ini adalah merupakan satu initiatif bagi memantapkan lagi keupayaan pelajar dalam menghasilkan jurnal yang berkualiti tinggi.

Bengkel ini telah dijalankan pada 12-­15 DISEMBER 2013 (4 hari), bertempat di BANGUNAN ESERI dan telah berlangsungdari jam 8.00 Pg-10.00 Mlm. Bengkel ini juga telah di lancarkan oleh TNC P&I (Prof Dr. Mohd Ekhwan Toriman).

Bengkel yang diadakan kali ini merupakan bengkel yang dijalankan secara TERTUTUP, dimana ianya telah dihadiri oleh 11 orang peserta terdiri daripada pelbagai bidang dan agensi. Bengkel tersebut juga telah berjaya menyediakan 5 Draf manuskrip Jurnal untuk diterbitkan.

InsyaAllah, pada masa yang akan datang, bengkel ini akan diadakan secara terbuka bagi memberi peluang kepada semua pelajar yang berminat untuk mempelajari cara-­cara yang lebih berkesan dalam penghasilan jurnal yang berimpak tinggi.